Telia

Telia logo
Hyvä

4G Rajaton data 100 Mbit/s 24,90€ /kk

Telia on alun alkaen perustettu Ruotsissa 2002, kun kotimainen Sonera ja ruotsalainen Telia fuusioitui.

Vajaa vuosi taaksepäin tästä hetkestä eli 2017 keväällä ja Telia lanseerattiin Suomen markkinoille. Mistään täysin uudesta operaattorista ei siis ollut kyse vaan kaksi jo olemassaolevaa operaattoria yhdistettiin – Sonera ja Tele Finland yhdistyi ja on uusi, nykyinen Telia.

Operaattorin yksi suurimmista kilpailuvalteista on järjettömän laajat EU/ETA – nettipaketit. Puhelinliittymiin ja myös mobiililaajakaistoihin kuuluu aina ennalta määritelty summa dataa EU-alueelle. Jotain mihin muut operaattorit eivät aivan vielä yllä.

DNA mobiililaajakaistat

Nopeudet: 100 Mbit/s – 300 Mbit/s
Data: 10 Gt/kk tai Rajaton käyttö
Kk-maksut: 9,90-34,90 €
Avausmaksu: 3,00 €

Arvostelu

  • Hinnat
  • Tuotevalikoima
  • Asiakaspalvelu
  • Verkkosivut

Mobiililaajakaistat Mini ja Rajaton

Nettitikkupaketit jakautuvat selkeästi kahteen pinoon tällä operaattorilla – Mini ja Rajaton. Vaikka Telia satsaakin hurjalla voimalla liittymäpaketteihin joissa on loputtoman tuntuisesti nettiä on hieno huomata, että maltilliset surffailijat otettu myös huomioon. Mini on taiteiltu heitä varten ja se pitää sisällään 1Gt / kk nettiä 100Mbit maksiminopeudella. Ylimenevältä osalta veloitetaan 2€ vuorokaudelta ja EU-alueella 2€ / 600Mt per päivä.

Rajaton mobiililaajakaista on sanojensa mittainen paketti ja sisältää rajattomasti nettiä kotimaassa. Ei datakattoa vaan loputtomasti surffailua 100Mbit maksiminopeuksilla. Liittymään kuuluu vielä hengästyttävä 10 gigaa dataa EU/ETA-alueella kuukaudessa. Todella kova ominaisuus sillä kaikki operaattorit eivät edes tarjoa mobiililaajakaistoissa tällaista palvelua!

Lähtökohtaisesti netin maksiminopeus on siis molemmissa 100Mbit/s mutta se on mahdollista kiihdyttää 300Mbit/s asti, pienellä lisämaksulla. Mukavasti siis työkaluja joilla räätälöidä itselle sopivampaa liittymää.

Ehkä hienoimpia juttuja Telian kohdalla on myös todella mairittelevat keskittämisedut. Esimerkiksi mobiililaajakaistat saa kanta-asiakashintaan jos taloudesta löytyy jo ennestään Telian liittymä. Kuukausimaksuissa pääsee käärimään silloin aivan oikeasti ihan mukavan summan alennusta.

Kuten muillakin operaattoreilla myös Telialta löytyy prepaid netti. Sen voi hankkia pelkkänä nettinä tai yhteispakettina johon kuuluu nettitikku. Paketti antaa 31 päivää rajatonta internetiä 100Mbit maksiminopeudella.

Lisäpalvelut helpottavat keskittämistä ja auttavat hädän tullen

Telia madaltaa asiakkaan kynnyksen keskittää kaikki palvelut samaan paikkaan. Laitteita saa hankittua korottomalla maksuajalla tai vaihdettua vaihtodiilillä toiseen. F-Securen Tietoturvalla saa suojattua virukset ja Freedome VPN mahdollistaa identiteettisuojan. Näiden lisäksi laitteelle saa lisävakuutuksen joka varmistaa, että korvaava tuote toimitetaan paikan päälle heti paikalla.

Jos surffauksen välissä pulpahtaa mielenpintaan kysymyksiä on Telian asiakaspalvelu tavoitettavissa chatin kautta ympäri vuorokauden. Tietoa löytyy kuitenkin sivuilta jo etukäteen todella kattavasti ja Minun Telia – palvelusta pääsee tarkastelemaan sekä hallinnoimaan omia liittymätietoja.

Telia Yhteisö on myös kiehtova keino selvittää asioita tai saada esimerkiksi vinkkejä muilta käyttäjiltä laitteiden käyttöön tai asentamiseen, liittymien valintaan tai muuten vaan osallistua keskusteluun. Aiheita on ihan jokaisesta alueesta ja paljon muuta sen lisäksi.

Telia Helppi – tukipalvelu puolestaan auttaa aihepiirien ympärillä jotka liittyvät enemmän laitteiden teknisiin puoliin kuten ohjelmistojen asennuksiin. Palvelun voi tarvittaessa tilata myös kotiin tai vaihtoehtoisesti voi pyörähtää Telian kaupassa ja kysyä paikan päällä Helppi vastaavalta.

Kenelle Telia mobiililaajakaista?

Telia tuntuu marssivan aivan omassa liittymägenressä ainakin mitä nettitarjontaan tulee. Kohderyhmänä on selkeästikin paljon reissaavat käyttäjät sillä EU/ETA-datapaketti on aina mukana niin puhelinliittymissä kuin nettitikuissa.

Operaattori on suuremmassa mittakaavassa oivallinen vaihtoehto etenkin jos taloudessa on paljon nuorisoa joilla kuluu liittymäkaistaa varmalla otteella. Puhelinliittymät ovat nimittäin myös toteutettu samalla surffaa ja matkusta – elämänasenteella. Dataa on siis kotimaassa rajattomasti ja EU/ETA-alue on katettu datalla parhaimmillaan 15 gigaan asti.

Alle 26-vuotiaille tai opiskelijan titteliä kantavalle on räätälöity omat vaihtoehdot – elämäntilanteeseen sopivilla ominaisuuksilla ja tietenkin hinnoilla. Tähän päälle kaikki lisäpalvelut vielä niin liittymiä saa helposti keskitettyä – ja siten kalasteltua itselle säästöjä keskittämiseduista.

Telia logo

 

4G Rajaton data 100 Mbit/s 24,90€ /kk