Elisa

Elisa saunalahti logo
Erinomainen

4G Rajaton data 50 Mbit/s 18,90€ /kk

Elisa Saunalahti – Suomen johtava mobiiliverkko-operaattori joka Hintasaarnaajien säestämänä on ohjeistanut asiakkaita jo pitkään. Liittymästä ei kannata missään tapauksessa maksaa liikaa ja totuuden siemen on kylvetty noihin mainospuheisiin sillä operaattori puskee nettitikku – paketteja joka lähtöön.

Elisalla on oma lähes koko Suomen kattava matkapuhelinverkko eli se kattaa kiitettävästi tuon mobiilin eli liikkuvan laajakaistan kuuluvuusalueen. Ainoastaan aivan pohjoisin osa ja pienemmät syrjäseudut jää katvealueelle.

Operaattori jakaantuu kahteen joukkoon missä Elisan puolelta tulevat yrityspalvelut, kiinteä laajakaista sekä TV-palvelut ja Saunalahden puolelta mobiililiittymät – puhelinliittymät sekä mobiililaajakaistat.

Elisa Saunalahti mobiililaajakaistat

Nopeudet: 50 Mbit/s – 300 Mbit/s
Data: Rajaton käyttö
Kk-maksut: 18,90 € – 29,90 €
Avausmaksu: 3,90 €

Arvostelu

  • Hinnat
  • Tuotevalikoima
  • Asiakaspalvelu
  • Verkkosivut

Kaikki Elisa Saunalahti mobiililaajakaistat ja mokkulat

Saunalahti nettitikku kuukausi – tai vuorokausimaksulla

Elisan alla toimiva Saunalahti on ainut sivuillamme esitellyistä operaattoreista joka tarjoaa mobiililaajakaistaa vuorokausimaksulla. Varmasti toivottu vaihtoehto heille jotka pärjäävät esimerkiksi puhelimen netillä jo pitkälle, mutta kaipaavat pientä nettivaraa myös tabletille tai läppärille tien päällä ollessa.

Vuorokausimaksulliseen mobiililaajakaistaan kuuluu rajattomasti nettiä ja tuo 0,99€ vuorokausihinta veloitetaan kun datasiirto ylittää 50kt. Liittymä sopiikin siis hyvin hänelle joka surffaa esimerkiksi nettitikun kautta muutamia kertoja viikossa. Nopeutta riittää 4G verkossa 50Mbit/s saakka eli kohtalaisen sulavasti.

Kuukausimaksullisia mobiililaajakaistoja on saatavilla 3 erilaista – 4G netin nopeutta varioiden. Netin maksiminopeudet paketeissa asettuvat haitarille 50-300Mbit/s eli maltilliset sekä netin suurkuluttajat löytävät varmasti omansa. Datakattoa ei ole eli surffaamaan pääsee huoletta niin paljon kuin vain jaksaa.

Elisa Saunalahti ojentaa toki myös mahdollisuuden Prepaid mobiililaajakaistaan. Prepaid Nettiasema 4G – aloituspakkauksen saa 59,90€ hintaan ja mukana tulee tarvittavat välineet kuten nettitikku sekä ensimmäiselle kuukaudelle ilmainen ja rajaton netti. Tämän jälkeen mennään vuorokausihinnalla eli 0,99€ per päivä ja saldoa saa helposti ladattua esimerkiksi R-kioskilla.

Saunalahti mobiililaajakaista 5G Ready

Elisa ottaa varaslähdön 5G aikakauteen ja on lanseerannut jo nyt nettitikku liittymän tuohon tulevaisuuden verkkoon. Kyseessä on siis kuukausimaksullinen liikkuva laajakaista joka toimii normaalisti 4G verkossa välittömästi ja siirtyy automaattisesti 5G verkkoon kun se kaupallistetaan. Mikä hyöty tästä liittymästä sitten nyt tällä hetkellä on? Alla tärpit

  • 39,90€ / kk
  • Norm.hintaiset kotimaan puhelut ja tekstarit
  • Rajaton netti 600 Mbit/s nopeudella
  • 20 Gt/kk EU-datapaketti

Netin nopeutta on siis saatu huimasti ylöspäin ja myös EU-datapaketti siinä samassa vauhdissa. Tämä siis saatavilla jo 4G verkossa. Tuo 5G verkkohan on tosiaan vasta rakenteilla ja pilvilinnat maalaillaan vuoteen 2020 jolloin kuluttajat pääsevät tavoitteiden mukaan siihen vihdoinkin kiinni. Koska laitteiden tulee tukea tuota uutta verkkoa niin siirtymä laitteiden osalta on jo alkanut ja esimerkiksi uusimmat puhelinmallit keväälle 2018 tukee 5G verkkoa. Itse 5G-laitteet pitäisi tulla myyntiin 2019 vuoden aikana.

Elisan lisäpalvelut laajakaistan asiakkaille

Tabletit ja kannettavat tietokoneet löytyy vahvasti edustettuina operaattorin listoilta. Liittymäpaketin tilaukseen voikin siis helposti yhdistää uuden laitteen sekä tuon mobiililaajakaistan. Kuukausimaksuja saa venytettyä jopa 36 kuukauteen asti ilman korkoja tai muita lisäkustannuksia joten kynnys on asetettu matalalle uuden laitteen hankkijalle.

Laitteille saa tottakai tarvittaessa lisäturvan. Square Trade – vakuutus paikkaa yleisimmät vahingot kuten tabletin rikkoontuneen ruudun, kosteusvauriot sekä viallisen akun. Vakuutuksen siivellä saa korvaavan laitteen tilalle muutamassa päivässä, ilmaiseksi toimitettuna minne päin Eurooppaa tahansa.

Omaa palvelukokonaisuutta pystyy lisäksi täydentämään muun muuassa tietoturvalla sekä Office 365 paketilla. Elisa Viihde puolestaan kattaa kaiken mahdollisen – leffan vuokraamisen, tallentamisen ja valtavan laajan kanavapakettivalikoiman.

Ja kuten jokaisella operaattorilla tänä päivänä niin myös Elisalla pystyy hallinnoimaan omia sopimuksia ja tietoja verkossa, ympäri vuorokauden. Oma Elisa – palvelusta näkee muun muuassa laskut sekä voimassaolevat sopimukset. Laskuille on mahdollista hakea lisää maksuaikaa – loistava ominaisuus, sekä päivittää oma laite tai liittymä uudempaan.

Kenelle Saunalahti nettitikku?

Saunalahti erottuu liittymämarkkinoilla paketeilla jotka huomioi erityisesti myös nuo netin hillitymmät käyttäjät. On hienoa, että mobiililaajakaistassa pystyy valitsemaan sen ainaisen rajattoman netin sijaan pienemmän paketin ja maksaa vain käyttöpäivien perusteella.

Heille kenellä netin käyttö painottuu puhelimeen onkin usein kannattavampaa hankkia puhelinliittymä erittäin nopealla ja rajattomalla netillä. Tabletille tai läppärille valita sitten mobiililaajakaista pienemmällä datalla. Satunnaiseen käyttöön.

Operaattori on ihanteellinen hillitymmälle netin käyttäjälle myös siksi, että puhelinliittymien puolella Saunalahti tarjoilee vastaavanlaisiin tarpeisiin suunnattua liittymää. Pelkkää puhepakettia. Se on jalokivimäisen arvokas heille ketkä eivät halua nettiä ollenkaan puhelimeen. Vaihtoehtoja ei nimittäin aivan valinnanvaikeuksiin asti ole sillä jokainen operaattori tuntuu painottavan äärimmäisyyksiin venyvää nettiä.

Yleisesti, Saunalahti ei ehkä pysty kilpailemaan keveimmillä hinnoilla nettitikku-paketeissa, mutta operaattori pystyy tarjoamaan hyvin kokonaisvaltaisesti lisäpalveluita. Samasta paikkaa on siis mahdollista saada kattava kokonaisuus ja siihen päälle keskittämisestä etuja. Ja toisaalta, edullisuus astuu kuvioihin heille ketkä eivät tarvitse nettiä muihin laitteisiin kuin satunnaisesti. Saunalahti osuu siinä arvokkaaseen kultasuoneen.

Elisa saunalahti logo

 

4G Rajaton data 50 Mbit/s 18,90€ /kk